Blog

valmi

2020.11.12 14:01

 5 fontos szempont a kültéri tároló választásakor

 

Nyáron a szánkót, télen a búvár felszerelést kell kerülgetnie? Soha nem találja azt amire, éppen szüksége van? A kerti párna, takaró, szerszámok, slag, kerékpár csak néhány olyan tárgy amelyet a házon kívül érdemes tárolni. Nem beszélve nagyobb kerti gépekről. Összeszedtük, hogy mire figyeljen a megfelelő tároló választásához.

1. Hely, méretek feltérképezése

Érdemes olyan méretű tárolót választani, ami nem csak a jelenlegi, de jövőbeni igényeket is képes kielégíteni.

Méret:
Tároló helyének felmérése során figyelembe kell venni:

 • hosszúságot
 • magasságot
 • szélességet

Ne essen abba a hibába, hogy nagyobb vagy kisebb tárolót választ, mint amekkora hely a rendelkezésére áll.

Felület:

A hely kiválasztásánál nem csak a méretek számítanak, hanem az alap is. Például egyes kerti fészerek padló nélküliek, így érdemes betonozott helyre tenni, hogy a benne lévő tárgyakra se a nedves talaj, se a vakond, se a bogarak ne legyenek hatással.

 Szűkös tér

 • Belmagasság kihasználása

Szükös hely esetén a helytakarékos magas kialakítású tároló állványok, szerkények lehetnek a legpraktikusabb megoldások.

   

  • Használja ki a holttereket

  Ha hely szűkében van a holtterek kihasználásával is sok helyet spórolhat, mint például a lépcső alatti rész vagy akár a ház oldala. A lépcső alatti részhez egy-egy tároló láda is kitűnő választás lehet. Számos apró dolog elrejthető benne és sokkal rendezettebb lesz tőle az udvar.

  • Kettő az egyben

  Egyes tárolók, nem csak tárolási funkcióval rendelkeznek, hanem padként is szolgálhatnak. Jó választás lehet, abban az esetben, ha kevés a helye, de kerti bútort és tárolót is szeretne egyaránt.

  2. Tárolókkal a hangulatosabb kertért

  A kültéri tároló ládákba nem csak, hogy elrejthet, bármit amit szeretne, de meg is védik a tárolni kívánt dolgokat az időjárástól az állatoktól és a piszoktól.  

  Sokat ronthat a kert összképén például a szemetes látványa. Ezek elrejtésével is még hangulatosabbá teheti a kertjét.

  3. Válasszon stílusban kertjéhez illőt

  Akár egy-egy tárolóval is hangulatosabbá teheti kertjét, ezért fontos szempont, hogy a választott termék stílusában is megfeleljen az ön számára, passzoljon a kertjéhez. Ha van már kerti bútorja, akkor érdemes szinben,stílusban ahhoz illőt választania. 

  4. Figyeljen a termék alapanyagára

  A jó minőségű műanyagból készült termékek:

  • nem korhadnak
  • nem rohadnak
  • időt állóak
  • minden környezeti hatásnak ellenállnak.
  • Bevonatuk nem fárad el így semmilyen karbantartást nem igényel a fával, fémmel ellentétben, ami az idő során rozsdásodhat, rothadhat.

   

  5. Megfelelő tulajdonság

  Elsőre lehet, hogy csak az árban veszünk észre különbséget egy-egy termék között, ezért érdemes jobban megvizsgálni, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkeznek, hogy az Ön számára a legmegfelelőbb termékre essen a választása. 

   

  • Súly

  Előnyös lehet, ha egyes tárolók könnyedén mozgathatóak, teherbíró képességük az Ön igényeinek megfelelőek.

   

  • Időjárásnak megfelelő

  Mivel kültéri tárolókról beszélünk elengedhetetlen, hogy minden időjárási viszontagságnak ellen álljanak, ezért érdemes fagy és UV álló terméket választani.

   

  • Biztonság

  A biztonságos tárolás is fontos tényező lehet a választás során. Ha nincs zárható garázsa, de dolgait szeretné biztonságban tudni, akkor zárható tárolóra lesz szüksége.

   

  • Belső tulajdonságban eltérőek 

  Egyes termékek kívülről ugyanúgy néznek ki, de belső tulajdonságukban eltérőek lehetnek.

  A polcos tárolók esetében például érdemes figyelembe venni, hogy egyes termékek polcai állíthatóak vagy sem, de a polcok teherbíró képessége is fontos szempont lehet a választás során. Ha csak könnyebb dolgokat, mint kisebb kerti szerszámokat, díszpárnákat, slagot szeretne tárolni, akkor elég lehet a kisebb teherbírású polc. Azonban, ha súlyosabb dolgokat szeretne rajta tartani, mindenképpen válasszon, nagyobb teherbírással rendelkező terméket.

   

  • Gyors összeszerelés

  A megvásárolt termékek általában lapraszerelten érkeznek, ezért a választása során  érdemes szem előtt tartani, hogy a termék könnyen, akár szerszámok nélkül is összeszerelhető legyen.