Blog

Műanyag kerti tárolók. Mik az előnyök?

Rezon
2020.11.30 12:23
Műanyag kerti tárolók. Mik az előnyök?

A bejegyzésben bemutatjuk, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak a műanyag kerti tárolóknak, fa és fém társaikkal szemben. A tökéletes tároló megoldásnak bírnia kell az elemek támadását, és védenie kell a benne tárolt tárgyainkat a víztől, UV sugárzástól és a fizikai behatásoktól.

A műanyagból készült kerti tároló megoldások előnyei

 

Nem igényelnek karbantartást

Fa és fém társaikkal ellentétben - melyek akár évente is igényelhetnek beavatkozást - nem korhadnak, illetve nem rozsdásodnak. Évek múltán is ugyanúgy néz ki, mint beszerzéskor. Tisztítása gyors lemosással elvégezhető. 

Ellenállnak az UV sugárzásnak

A kültérre szánt ládák és dobozok ellenállnak az UV sugárzásnak, nem veszítenek színükből, erősek, de rugalmasak maradnak. 

Vízállók

A kültérre szánt ládák és dobozok zárhatók, kívül tartják a vizet, és megóvják értékes tartalmukat. Vásárlásnál figyeljünk a kivitelre, hiszen egyes ládák kivágott “fogantyúkkal” rendelkeznek, mely miatt tartósan csak fedett helyen érdemes használni őket.

Könnyűek

Néhány kilós saját súlyuknak köszönhetően fa és fém társaikkal ellentétben egy ember is könnyedén mozgathatja őket. Legnépszerűbb ládáink például 5-6 kilogrammot nyomnak.

Ár-érték arány

Időtálló kialakításnak köszönhetően nem igényel további anyagi ráfordítást, ezért a műanyag tárolási megoldások ár-érték aránya kimagasoló.

Változatok formák és méretek

A kültéri ládák széles választékának köszönhetően stílusosan és egységesen tudja berendezni a teraszt, ill. kertet. Megtalálható például a műrattan kerti bútorokhoz illő mintázatú, illetve műanyag szekrényekhez színben passzoló darabok egyaránt. Csomag termékek listáját folyamatosan bővítjük, ahol kedvezményesen, akár szettben is megvásárolhatók.  

Tippek, tanácsok

A fentebb részletezett előnyök ellenére javasoljuk, hogy körültekintően használja a ládákat. A lehető leghosszabb élettartam fenntartása érdekében adunk néhány tippet:

1. Összeszerelés szobahőmérsékleten történjen, és mindenképp a használati útmutató szerint járjon el. Amennyiben valamelyik lépés nem egyértelmű, tanácsért forduljon hozzánk bizalommal, de semmiképp se feszegesse / üsse kalapáccsal stb. 

2. Mindenképp sík felületre helyezze a ládát. Nem javasolt mozgó járműn (pl.: kocsi platóján) alkalmazni. 

3. Annak ellenére, hogy UV álló, a nyári kánikulában tűző napon könnyen 40°C fölé is mehet a hőmérséklet, amely már a gyártói ajánlást meghaladja. Javasoljuk, hogy ezt figyelembe véve válasszon árnyékosabb helyet.

4. Úgy helyezze el, hogy ne legyen útba. Megerősített kialakítás ellenére azért csak műanyagból készült, ha véletlen jobban nekitolják a talicskát, vagy a garázsban ráejtenek egy súlyos szerszámot, akkor bizony eltörhet.   

Mi azt javasoljuk, hogy ha még nem köteleződött el, adjon egy esélyt a műanyag tárolóknak. A fentieket betartva, garantáltan nem fog csalódni!

Vásárlás előtt a következő tényezőket kell figyelembe vennünk

Figyelmébe ajánljuk másik blogbejegyzésünket, melyben a kerti tárolók kiválasztásáról írunk bővebben. Elolvasom a cikket>>>

Miért választottak műanyagot? Megkérdeztük vásárlóinkat!

Fontos számunkra vásárlóink visszajelzése, tapasztalataik pedig mások számára is hasznosak lehetnek:

Tibor (58)

“Nagy méretű párnák és szivacsok tárolására vettem a műanyag ládákat. Azért volt szükség csukható tároló megoldásra, mert a párnák beszívják a nedvességet, porosodnak, és tavasztól őszig vannak csak használva. Alapvető szempont volt, hogy elég nagy méretű legyen a láda, ne kelljen hajtogatni meg rendezgetni a dolgokat, amiket belepakolok.

Azért műanyagot tárolót választottam, mert maga a láda is könnyű, mozgatható kell legyen, mert különben nem lehet normálisan használni. A fából vagy fémből készült tároló dobozok nehezek, egyedül nem tudtam volna mozgatni. Mivel nagy méretű a láda, és erős is, egymás tetéjére tudom őket rakni. Így egyszerre polcként és fedeles ládaként is funkcionálnak. 

Arra már csak utólag jöttem rá, hogy mivel sötét színű műanyagból van, nem látszik a piszkolódás rajta, nem nedvesedik, nincsen vele semmi gondom. Tavasszal meg ősszel lecsapom őket slaggal, és kész a takarítás. Semmi karbantartási igényük nincsen, nálunk még UV sem éri őket.

A vízállóság nem volt szempont, mivel a melléképületben kaptak helyet. Ha kültéri tárolásra keresnék megoldást, akkor lehet, hogy ezeknél masszívabbat, de szintén zárható és teljesen vízálló műanyag ládát vennék.”

Kül- vagy beltéri tárolással kapcsolatos kérdésével, egyedi kéréseivel, keressen minket elérhetőségeinken.