Blog

Rendrakás a garázsban

2022.02.02 10:19
Rendrakás a garázsban

Készülj rá, mert nem lesz egyszerű! :)

Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy amit 6 hónapnál régebb óta nem használtuk, arra valószínűleg már nem is lesz szükség. Persze vannak kivételek, ezek tárolására kiválóan alkalmas a garázs. Ez alatt elsősorban a szezonális dologkat érjük: sporteszközök, kerti szerszám, ünnepi díszek stb.

Segítünk rendszerezni a rengeteg holmit, ami az évek alatt felgyülemlett a garázsban. 


Akkor lássunk is neki!

 

  1. Szelektálj, amire nincs többé szükség, azt dobd ki. Ezt alaposan végezük, hogy a későbbi lépések egyszerűbbek legyenek. 
  2. Találd ki, mit szeretnél mindenképp itt tárolni, és mi az, amit máshol is el tudnál helyezni.
  3. Kategorizáld be, felhasználási mód szerint: legyen egy külön kerti szerszámoknak, sporteszközöknek is külön hely, stb. Ez segít, hogy később könnyen megtaláld, amit keresel.
  4. Rendezd használati gyakoriság szerint. A sűrűn használt dolgokat tedd elérhető közelségbe, de ha horgászni csak ritkán jársz, a botot akár az álmenyezetre / gerendára rögzített kampókra is fel tudod akasztani. 
  5. Használj dobozokat, rekeszeket, polcokat. Általunk forgalmazott termékek előnyeit az alábbiakban részletezzük.

Polcrendszer: tetszőleges magasságra állíthatóak, és akár egymással is tudod kombinálni azokat. Ez segít, hogy a számodra megfelelő rendszert alakítsd ki! Választék: polconként 30-90 kg teherbírásig

Műanyag dobozok: a jól záródó tető segít, hogy megvédd a párától, portól és egyéb környezeti hatásoktól. Általánostól a nagy terhelhetőségűig, 1L - 150L tárolókapacitásig. Általános célú dobozok: C box, T box, R box (minőség szerint növekvő sorrendben).
Javasolt mindet felcímkézni, hogy egyből tudd, mi van benne. Az igazán találékonyak akár megfelelő távolságra tett síneket is felszerelhetnek a plafonra, melybe sorban be lehet csúsztatni a dobozokat. 

Gurulós tárolók: nagyobb méretű dobozok görgőkkel vannak ellátva, hogy a nehezebb dolgok is könnyen mozgathatóak legyenek. A könnyebb mozdíthatóság miatt javasoljuk a földön tárolni, például az asztal alatt.

Zárható szekrény, láda: vegyszereket, éles tárgyakat érdemes gyermekektől elzárva tartani. Osztott szekrények kiválóan alkalmasak seprű, gereblye és egyéb eszközök tárolására. Alacsony szekrények akár cipőtárolónak is használhatók.

Egyéb hasznos tippek: 

  • Használj: fali táblát, kampókat, síneket, mágnest, a minél hatékonyab helykihasználás végett, akár az egész fal felületén.
  • Alakíts ki: egy külön szekrényt a kerti ruháknak, cipőknek. Jól fog jönni a hely az előszobában, ha nagyobb vendégség jön látogatóba.