A kamra berendezése ugyan annyira fontos, mint otthonunk más tereinek kialakítása. Egy kreatívan rendszerezett kamraszekrénnyel időt és energiát spórolhatunk.

Fontos hogy előre tervezzük meg mindennek a helyét. Használjunk átlátszó tárolókat a könnyebb átláthatóság és a megfelelő rendszeresség kialakításának érdekében.

A szárazárut, tésztaféléket, szárított növényeket külön tároljuk a befőttektől, lekvároktól és más folyékony élelmiszertől. A polcok és termékek felcímkézésével szintén sok időt megspórolhatunk hisz nem kell percekig keresgélnünk.

A házi lekvárnál, befőttnél, savanyúságnál nincs finomabb, és ha még dekoratív külsővel látjuk el, a kamránkat is jobban feldobja, de ajándéknak is kiváló ötlet.

A fűszereket a legtöbben a bolti csomagolásában hagyják és így használják. Ennek viszont van pár hátránya amivel annyira nem is szoktunk foglalkozni, de ha belegondolunk még is sokszor bosszantó hogy a nem átlátható csomagolás miatt nem vesszük észre ha valami már elfogyott, a véletlen kiöntött fűszer pedig gyakran megesik mindenki konyhában.

Tároljuk őket átlátszó üvegben, ezáltal láthatjuk hogy mennyi van még belőle, címkézzük fel ezáltal gyorsabban is megtaláljuk. Egy elfogyott lekvár, befőtt üvege tökéletes tárolóeszköze lehet fűszereinknek.