Az előzőekben már írtam arról, hogy milyen hasznos a tárolódobozok használata. Pontokba szedve részletezem néhány nem szokványos, de annál hasznosabb felhasználását a tárolódobozoknak.

Sokszor elkerüli a figyelmünket, pedig nagyon egyértelmű: ha egy kevés hely is akad a szekrény tetején, praktikusan és esztétikusan kihasználható. Néhány színes, az enteriőrhöz illeszkedő dobozban rengeteg dolgot tárolhatunk. Ide kerülhetnek a nem az adott évszakban használatos kiegészítők, sálak, sapkák. Ami aktuális, az pedig az előszobában, garderobe-ban, egy másik dobozban kaphat helyet. Szépen feliratozva, ha szeretnénk, de anélkül is remekül szolgál. Egy függő polcon, a hálószobában, még berendezési tárgyként is szerepelhet. Gyerekszobában a ritkábban használt játékok helye lehet egy szép tárolódoboz a szoba stílusához és színéhez alkalmazkodva. A kerekes tároló is nagyon praktikus tud lenni, három vidám színösszeállításban is forgalmazzuk. Játék után, könnyen összeszedhető bele az aktuálisan használt játék, hogy éjszakára nyugovóra térjen kis tulajdonosával együtt.

Ha van hely az ágy alatt, ne hagyjuk kihasználatlanul! Ágy alatti tárolóban nagyon sok féle holmit tárolhatunk. Szerencsére ezek a tárolók is már sok féle méretben kaphatók a célunknak megfelelően. Vannak nagyobbak, amik ágynemű, paplan, párna tárolására is alkalmasak. Kisebbekben napi használtra szánt alsónemű és zokni is tárolható. Agy alatti tároló nagy előnye, hogy kerekekkel rendelkezik. Webáruházunkban kapható igazán nagy méretben. Ezeknek a kereke is forgatható, vagyis nem csak a hosszanti végénél gurítható az ágy alá, hanem a szélességénél is, ami előny lehet, ha pl. jobban át szeretnénk látni a doboz tartalmát.

A fiókos, görgős tároló szekrényke jó megoldás a fürdőszobában a használati tárgyak tárolására. Az átlátszó anyagból készültek előnye, hogy láthatjuk, hogy mi van benne. Létezik fonott hatású műanyag van valódi fonott vessző anyagú is. (Ez utóbbi nehezebben nyitható, kényes vagy apró dolgok nem tárolhatók benne és az anyaga miatt nem praktikus fürdőszobai tárolásra.

Az átlátszó, minőségi anyagból készült kerekes tároló gyerekszobába is jó választás. Nem annyira mutatós, sokkal inkább praktikus. A játékok típus szerint válogathatók szét a fiókokba, megkönnyítve a gyerkőc számára a rendrakást és a rend fenntartását. Fodrászüzlet praktikus kiegészítője is lehet, a különböző hajcsavarók és egyéb fodrászati kellékek tárolására.  

Néha minden igyekezet ellenére a fiókokban vagy a szekrényben eluralkodik a káosz. Hiába válogatjuk ki a dolgainkat, rakjuk szépen sorba, használat során egymásra gurulnak, dőlnek.

Ennek a megoldására találták ki a fiókrendezőket. Picit rugalmas az aljának a kiképzése, hogy ne csússzon el a fiókban. Sok féle méret létezik belőle, kedvünk szerint variálhatjuk, rendezgethetjük dolgainkat aszerint, hogy amire gyakrabban szükségünk van, az kívül legyen, a ritkábban használtak pedig a fiók belső felében.

Egészen apró dolgok is jó helyen maradnak pl. irodai kapcsok, hajcsatok stb. Ezen termék megvásárlása biztosan a jó döntés örömét adja hosszú távon.

Garázs, kerti tároló – bizony itt is kell a rend! Rengeteg olyan holmink van, amit nem használunk napi szinten. Ezek a tárgyak, használati eszközök vagy a beépített szekrény, vagy a kamra, szerencsésebb esetben pedig a garázs, esetleg kerti tároló polcain kapnak helyet.

Az apróbb dolgokat itt is célszerű dobozokban tárolni. Sokkal átláthatóbb, rendezettebb is, és védve is vannak ezek a ritkán használt dolgaink. Példaként a karácsonyi izzókat említeném, mert az pl. egy kerti tároló házikóban könnyen az időnként betévedő egérkék áldozata lehet, aki egyrészt tönkre teszik, másrészt életveszélyes egy ilyen izzósort sérülten bekapcsolni. Egy jól zárható doboz kiválóan megvédi.

A szerszámok helye a szerszámos dobozban van! Hihetetlen méret és forma választékból választhatunk! A klasszikus fekete mellett vannak már átlátszók és színesek is. A nagyobb szerszámos ládák belső tálcával és kerekekkel is ellátottak. Fedelüknek köszönhetően könnyen mozdíthatók, akkor is ha nehezebb dolgokkal pakoljuk meg (kalapács, balta stb.)