Íme, 10 tipp mit csinálj, hogy otthonod nagyobbnak tűnjön!

  1. Mennyezet

Soha ne fesd a mennyezetet a fallal egyforma színűre, ha az sötét szín! A világos illetve fehér mennyezettel optikailag növelni tudjuk a belmagasság érzetet.

  1. Tükröktukor lakberendezes tarolas

A tükrök nagy segítségünkre lehetnek, egy egész falat beborító tükör például megkétszerezi a térérzetét.

  1. Színek

Sokszor az egyszínű jobb! Egy kis lakásnál célszerűbb, a szobákat egyszínűre festeni, mert több szín használatával “felszabdalhatjuk” otthonunkat. Az egyszínű falakat feldobhatjuk különböző fali színes kiegészítőkkel, így elvesszük a figyelmet a falak egyszínűségéről.

  1. Csíkok!

Ha ruháról van szó soha, ha egy kisebb lakás faláról? Igen!

A függőlegesen csíkos falak növelhetik a nagyobb belmagasság érzetét. Kerüljük a túl intenzív, harsány színeket, és sötéteket, továbbá a vízszintes csíkos megoldást, mert ez pont ellentétes hatást vált ki.

  1. Berendezés

A túl sok még egy nagy lakásnál se mindig jó, egy kisebbnél meg főleg!

Még ha fizikailag meg is tudjuk oldani, nem lesz túl kényelmes folyamatosan kerülgetni a bútorokat. Szerezzünk be esetlegesen fali szekrényeket, amik megoldják a helyhiány és a tárolás kérdést is. Kattints fali műanyag szekrényünkért !

  1. Megfelelő tárolás,rendszerezés! Rengeteg helyet spórolhatunk a megfelelő tárolással és rendszerezéssel!

Használj kis műanyag tárolódobozokat a kisebb dolgok tárolására. Áttetsző műanyag tárolókkal, pedig megkönnyítheted a keresgélést, hisz anélkül is látod a doboz tartalmát, hogy azt kinyitnád, kipakolnád.

Ágy alatti tároló! Ideális megoldás, olyan tárgyak tárolásra melyeket nem mindennap használunk, és még ki is használhatjuk az ágy alatti üres helyet! Kattints ágy alatti tárolóinkért!

  1. Kamra a konyhában!Kamra a konyhaban tarolo tarolas

Használd ki a konyhabútorod! Remek lehetőséged van arra, hogy kamra hiányában a konyhában tároljuk a konzerveket és befőtteket.

  1. Kerüljük a sötét függönyt!

Ha mindenképpen függönyt szeretnénk akkor is csak világos színekben gondolkozzunk. Engedjünk be minél több természetes fényt, így megnyithatjuk a teret. Ne spóroljunk a lámpákkal sem, pláne, ha északi fekvésű a lakásunk.

  1. Díszíts, nagyíts szőnyeggel!

Az apró mintás szőnyegekkel sokkal nagyobbnak látszanak majd a kis terek, és még remekül fel is dobhatjuk vele otthonunkat!

  1. Könyvespolc padlótól plafonig!

Remekül néz ki, plusz tárolóhelyeket is nyerhetünk vele, és szintén nagyobb térhatást érhetünk el vele. Vigyázzunk arra, hogy a polcokat ne töltsük meg teljesen, mert túlzsúfolt hatást kelthet a szobában.

Itt is ideális megoldást jelenthet színes, mintás műanyag tárolódobozok használata.

tarolas tarolo polc szekreny